Έχω κάκωση στον ώμο. Πρέπει να κάνω αξονική;

Όχι. Αρχικά θα πρέπει να επισκεφθείτε τον ιατρό και να σας αξιολογήσει. Τις περισσότερες φορές δεν χρειάζεται να κάνετε κάποια εξέταση, ωστόσο ο ιατρός μπορεί να κάνει έναν έλεγχο με τον διαγνωστικό υπέρηχο και αν διαπιστώσει ότι χρειάζεται κάποια άλλη εξέταση προτείνεται η μαγνητική.

Τι θεραπεία μπορώ να κάνω για τον ώμο μου που πονάει;

Συχνές θεραπείες για την αντιμετώπιση του πόνου στον ώμο είναι η μεσοθεραπεία, η προλοθεραπεία, η οζονοθεραπεία, και το PRP σε συνδυασμό με φυσικοθεραπεία και χρήση ειδικών θεραπευτικών μέσων όπως το HUMAN TECAR, η εφαρμογή laser με τη μέθοδο HILTERAPIA ή κρουστικού υπέρηχου SHOCKWAVE, που χρησιμοποιούνται κατά περίπτωση.

Χτύπησα το γόνατο μου και μάλλον έχω πρόβλημα με τον μηνίσκο. Τι μπορώ να κάνω; Πρέπει να χειρουργηθώ;

Αρχικά θα πρέπει να κάνετε μία μαγνητική και στη συνέχεια να σας εξετάσει ο ιατρός για να διαπιστωθεί το μέγεθος της κάκωσης. Συνήθως, η χειρουργική αντιμετώπιση είναι η έσχατη λύση. Τις περισσότερες φορές η φυσικοθεραπεία σε συνδυασμό με χρήση εξοπλισμού αθλητικής αποκατάστασης όπως το HUMAN TECAR, το HILTERAPIA και το ΙΣΟΚΙΝΗΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΟ αποκαθιστούν πλήρως τη δυσλειτουργία της άρθρωσης του γόνατος και ο ασθενής μπορεί να επανέλθει στην αρχική κατάστασή

Έχω σκολίωση. Πως πρέπει να το αντιμετωπίσω;

Η καλύτερη αντιμετώπιση για τη σκολίωση, είναι η ενδυνάμωση των μυών του κορμού για να υποστηριχθεί η διαφοροποιημένη αρχιτεκτονική της σπονδυλικής στήλης. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με φυσικοθεραπεία, με τη βοήθεια θεραπευτικών μέσων HUMAN TECAR, HILTERAPIA, με τον βελονισμό, ειδικά όταν υπάρχει και ενόχληση στην πλάτη, καθώς επίσης και με ασκήσεις CORE STABILITY.

Τι είναι ο βελονισμός; Που χρησιμεύει;

Ο βελονισμός αποτελεί ιατρική πράξη κατά την οποία ο ιατρός τοποθετεί αποστειρωμένες βελόνες μιας χρήσης σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος για την επίτευξη διαφόρων αποτελεσμάτων, όπως τη μείωση του πόνου. Χρησιμοποιείται τόσο σε μυοσκελετικά, όσο και σε νευρολογικά περιστατικά.

Έχω αυχενικό σύνδρομο. Βοηθάει το botox;

Ναι το botox βοηθάει, διότι έχει την ιδιότητα να χαλαρώνει τους μυς, συνεπώς μειώνονται τα συμπτώματα. Η εφαρμογή, η ποσότητα και η συχνότητα της θεραπείας με botox καθορίζεται από τον ιατρό μετά την εξέταση του ασθενούς.

Έχω πρόβλημα με το ισχίο μου, πως μπορείτε να με βοηθήσετε;

Αρχικά, θα πρέπει να κάνετε ακτινογραφία ή μαγνητική τομογραφία ισχίου και στη συνέχεια να επισκεφθείτε τον ιατρό ο οποίος θα σας εξετάσει ενώ με τον διαγνωστικό υπέρηχο θα αξιολογήσει την άρθρωση του ισχίου. Στη συνέχεια, θα καθορίσει το πρόγραμμα αποκατάστασης που μπορεί να αποτελείται από ενέσιμες θεραπείες όπως PRP και υαλουρονικό οξύ σε συνδυασμό με φυσικοθεραπεία με χρήση θεραπευτικών μέσων όπως το HUMAN TECAR και ασκήσεις κινητοποίησης και ενδυνάμωσης.

Βοηθάει το PRP όταν πονάει ο ώμο μου;

Το PRP που είναι αυτόλογο βιολογικό σκεύασμα εμπλουτισμένο σε αιμοπετάλια και αυξητικούς παράγοντες, μπορεί να βοηθήσει αρκετά ειδικά σε ρήξεις τενόντων διότι αναπλάθει τα κύτταρα και επουλώνει τη ρήξη. Σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία της θεραπείας είναι η κατάλληλη επιλογή του είδους και η παρασκευή του PRP καθώς και η σωστή εφαρμογή υπό υπερηχογραφική καθοδήγηση. Ο ιατρός μπορεί να σας δώσει περισσότερες πληροφορίες ανάλογα με την περίπτωσή σας.

Μου είπαν να κάνω ενδυνάμωση για το γόνατό μου, τι πρέπει να κάνω;

Μου είπαν να κάνω ενδυνάμωση για το γόνατό μου, τι πρέπει να κάνω?
Με τη χρήση του ισοκινητικού δυναμόμετρου, αξιολογείται η δύναμη καθώς και η αναλογία δύναμης των μυών και έτσι καθορίζονται εξατομικευμένα προπονητικά προγράμματα ενδυνάμωσης.

Έχω κήλες στη μέση. Ποια θεραπεία έχετε που θα με βοηθούσε;

Το SPINEMED αποτελεί μια πρωτοποριακή μέθοδο για τη θεραπεία της κήλης μεσοσπονδύλιου δίσκου. Ουσιαστικά προκαλείται σταδιακή (με διαλειμματικό τρόπο) μείωση της πίεσης στους μεσοσπονδύλιους δίσκους από τους γειτονικούς σπονδύλους, βοηθώντας στη μείωση της προβολής του δίσκου και στη βελτίωση του πόνου που προκαλείται από την κήλη του δίσκου, λόγω πίεσης του νευρικού συστήματος από αυτή.

Μπορεί ο βελονισμός να με βοηθήσει για το αυχενικό μου;

Ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου, τη βελτίωση της αιματικής ροής και κατά συνέπεια τη χαλάρωση των μυών του αυχένα. Σε συνδυασμό με άλλα θεραπευτικά μέσα μπορεί να επιτύχει τη μείωση των συμπτωμάτων.