Η φυσικοθεραπεία είναι μεγάλο κομμάτι της αποκατάστασης. Ο ιατρός κος Βησσαράκης και οι συνεργάτες του φυσικοθεραπευτές επεξεργάζονται και διενεργούν εξατομικευμένα προγράμματα αποκατάστασης για τον κάθε ασθενή ανάλογα με την πάθησή του, τόσο σε μυοσκελετικές όσο και νευρολογικές παθήσεις.

Αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως το αυχενικό σύνδρομο, η οσφυαλγία και η ισχιαλγία, κακώσεις του ώμου, του αγκώνα, του καρπού, τραυματισμούς του αστραγάλου, του γόνατος, του ισχίου ή του άκρου ποδός.

Στο ιατρείο χρησιμοποιούνται ειδικά σύγχρονα θεραπευτικά μέσα όπως το Human Tecar για την αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων, όπως η οστεοαρθρίτιδα και οι μυϊκές θλάσεις και κακώσεις, σε οξεία και χρόνια φάση, καθώς επίσης και το διάστρεμμα, η οσφυαλγία, το αυχενικό σύνδρομο, η τενοντίτιδα κτλ.

Η θεραπεία Hilterapia χρησιμοποιείται στην αντιμετώπιση παθολογιών όπως αυτές της σπονδυλικής στήλης ή για τη θεραπεία παθήσεων που προσβάλλουν τους τένοντες, για θλάσεις και μυϊκούς τραυματισμούς ή σπασμούς καθώς και για την αντιμετώπιση του πόνου.

Η θεραπεία Shockwave πολύ συχνά εφαρμόζεται για τη θεραπεία χρόνιων μυϊκών διαταραχών και τενόντων (επικονδυλίτιδα, τενοντίτιδα επιγονατιδικού – αχιλλείου -υπερακανθίου, triggerpoints, πελματιαία απονευρωσίτιδα κλπ.), αλλά και σε περιπτώσεις που η χειρουργική λύση φαίνεται να είναι αναπόφευκτη (παγωμένος ώμος, άκανθα πτέρνας κλπ.)

Επί 10 χρόνια χρησιμοποιείται με μεγάλη επιτυχία το ειδικό πρωτόκολλο αντιμετώπισης παθήσεων του αυχένα και της οσφύος – μέσης, με τη θεραπεία αποσυμπίεσης SpineMed σε συνδυασμό με τη θεραπεία Human Tecar και ασκήσεις ενδυνάμωσης core stability.

Παράλληλα, ο ιατρός κος Βησσαράκης χρησιμοποιεί ανάλογα με την πάθηση ειδικές θεραπείες όπως PRP, βελονισμό, προλοθεραπεία, μεσοθεραπεία, έγχυση υαλουρονικού οξέος ή botox.

Τέλος, το πρόγραμμα κάθε ασθενούς ολοκληρώνεται με ενεργητικές ασκήσεις ενδυνάμωσης core stability καθώς επίσης και με εξατομικευμένα προγράμματα εκγύμνασης από ειδικούς γυμναστές και θεραπευτές.

Φυσικοθεραπεία