• 20 ΙΑΝ 16
  • 0
  Workshop με θέμα την Επισκόπηση του Νευρολογικού Ασθενούς

  Workshop με θέμα την Επισκόπηση του Νευρολογικού Ασθενούς

  Η εταιρία Stark & Watson και η Ιατρική Ομάδα Αποκατάστασης & Αποθεραπείας Έγερσις, σας καλωσορίζουν στο διήμερο Workshop: «Επισκόπηση του Νευρολογικού Ασθενούς: Αρχική Αξιολόγηση, Διάγνωση, Επιλογή, Παρέμβαση και Θεραπεία για τις κοινές Νευρολογικές Διαταραχές» (“Overview of the Neurological Patient: Initial Evaluation, Diagnosis, Intervention Selection and Treatment for Common Neurological Dysfunctionsπου θα διεξαχθεί στις 20-21 Φεβρουαρίου 2016 στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Αποθεραπείας & Αποκατάστασης «Φιλοκτήτης», στην Αθήνα.

  Στο διήμερο Workshop θα παρουσιαστεί και θα αναλυθεί μια συστηματική μέθοδος για την Αξιολόγηση και την Εξέταση των ατόμων με Νευρολογικές Διαταραχές. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση της «Διεθνούς Ταξινόμησης της Λειτουργικότητας της Αναπηρίας και της Υγείας» (ICF) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO). Η  ICF είναι πολύ βασικό θεωρητικό υπόβαθρο για την πραγματοποίηση μιας συνολικής και ολοκληρωμένης Νευρολογικής Αξιολόγης/Εξέτασης.

  Επιπρόσθετος στόχος είναι ο προσδιορισμός ενός ελάχιστου αλλά ουσιαστικού λειτουργικού έργου (functional task) που απαιτείται για τη καθημερινή δραστηριότητα των ασθενών. Στη συνέχεια, το λειτουργικό έργο θα αναλυθεί συστηματικά ώστε να καθοριστεί η βέλτιστη Θεραπευτική Προσέγγιση που απαιτείται ανά περιστατικό.

  Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εξασκήσουν τις δεξιότητές τους στο πρακτικό μέρος του Workshop (Hands-On) ώστε να εξοικειωθούν πλήρως με τις θεωρητικές πρακτικές που θα παρουσιαστούν. Στόχος είναι, οι συμμετέχοντες να καταφέρουν να χρησιμοποιήσουν τις τεχνικές άμεσα με την επιστροφή τους στην Κλινική/Χώρο Εργασίας τους.

  Μεγάλη σημασία θα δοθεί στην αξιοποίηση των Αρχών της Νευροπλαστικότητας, της Λειτουργικής Ηλεκτρικής Διέγερσης (Functional Electrical Stimulation) και άλλες σύγχρονες και εμπεριστατωμένες (Evidence-Based) Πρακτικές Παρέμβασης & Θεραπείας.


  Με τη λήξη του 
  Workshop oι Συμμετέχοντες θα μπορούν να:

  Προσδιορίσουν την Κλινική Σημασία της αξιοποίησης της «Διεθνούς Ταξινόμησης της Λειτουργικότητας της Αναπηρίας και της Υγείας» (ICF) για να καθορίσουν την βέλτιστη Θεραπευτική Παρέμβαση/Θεραπεία ανά ασθενή

  Εξοικειωθούν με τις βασικές αρχές μιας Νευρολογικής Αξιολόγησης και να μπορέσουν να προσδιορίσουν τα  βασικά συστατικά που επηρεάζουν και περιορίζουν τη Λειτουργική Ικανότητα του Ασθενούς

  Γνωρίσουν και να εξοικειωθούν σε εμπεριστατωμένες Τεχνικές Παρέμβασης (Evidence Based) για την αντιμετώπιση των Διαταραχών που αναγνωρίζονται κατά την Εξέταση/Αξιολόγηση

  Χρησιμοποιούν πληθώρα στρατηγικών για την αποτελεσματική αντιμετώπιση Νευρολογικών Διαταραχών, μεταξύ άλλων, συνδυάζοντας την Λειτουργική Ηλεκτρική Διέγερση (Functional Electrical Stimulation) με τις αρχές της Νευροπλαστικότητας.


  Η γλώσσα του Workshop είναι η Αγγλική με δυνατότητα ταυτόχρονης διερμηνείας στα Ελληνικά.

   

  Οι Ομιλητές


  Rob

   

  Ο Dr. Schreyer είναι συν-ιδιοκτήτης του  Aspire Physical Therapy & Fitness P.C., και συν-ιδιοκτήτης του Aspire Center for Health + Wellness, του πρώτου Κέντρου Υγείας και Ευεξίας της Νέας Υόρκης, (Η.Π.Α). Είναι αδειοδοτημένος Φυσικοθεραπευτής στις Πολιτείες της Νέας Υόρκης και του New Jersey, Πιστοποιημένος Θεραπευτής Νευρολογικών Διαταραχών (NCS), Πιστοποιημένος Θεραπευτής Σκλήρυνσης κατά Πλάκας (MSCS) και Πιστοποιημένος Θεραπευτής Strength & Conditioning (CSCS) με εκτεταμένη εκπαίδευση και εμπειρία στην Αξιολόγηση και Θεραπεία Ασθενών με Νευρολογικές Διαταραχές.

  Ο Dr. Schreyer έλαβε το Διδακτορικό του στη Φυσικοθεραπεία (DPT) από το New York University. Είναι επίσης απόφοιτος του Rutgers University, από όπου έλαβε το Bachelor’s of Science in Exercise Science. Έχει μεγάλη εμπειρία στη Φυσικοθεραπεία, αφού έχει ασκήσει την επιστήμη του σε δυο παγκοσμίου φήμης Κέντρα Αποκατάστασης, Mt. Sinai και Kessler Institute. Ο Dr. Schreyer έχει εργαστεί με ασθενείς με ένα ευρύ φάσμα διαγνώσεων (Τραυματισμοί Σπονδ. Στήλης, Εγκεφαλικά Επεισόδια, Ακρωτηριασμοί, Ορθοπεδικές Κακώσεις, Σκλήρυνση κατά Πλάκας, Νόσος Πάρκινσον κα). Ο Dr. Schreyer συνεχίζει την επιμόρφωσή του με την συμμετοχή του σε Εκπαιδευτικά Προγράμματα. Πρόσφατα πιστοποιήθηκε στην εξειδικευμένη θεραπεία LSVT BIG.

  Επιπρόσθετα ο Dr. Schreyer είναι Καθηγητής στο Touro College στο Διδακτορικό Πρόγραμμα Φυσικοθεραπείας όπου και διδάσκει Ανατομία, Προσθετική & Ορθωτική και Νευρολογική Αποκατάσταση. Συνεχίζει καθημερινά την ερευνητική του δραστηριότητα και παραμένει Επίκουρος Καθηγητής στο Columbia University καθώς και στο Hunter College.

  Ο Dr. Schreyer έχει συνεχή παρουσία σε εγχώρια και διεθνή Συνέδρια όπου και παρουσιάζει την ερευνητική του δράση. Η πρόσφατη συγγραφική του δραστηριότητα περιλαμβάνει το άρθρο “The Power of Voice» που δημοσιεύτηκε στο τεύχος του Σεπτεμβρίου του περιοδικού PT Advance.

   

   

  Emil

   

  Ο Dr Euaparadorn έλαβε τον μεταπτυχιακό τίτλο του στη Φυσικοθεραπεία από το Touro College, όπου αποφοίτησε πρώτος στην τάξη του! Συνέχισε τις σπουδές του στο Andrews University όπου έλαβε το Διδακτορικό του στην Επιστήμη της Φυσικοθεραπείας (Doctorate of Science in Physical Therapy).

  Ο DrEuaparadorn είναι Πιστοποιημένος Θεραπευτής, μέλος της American Physical Therapy Association και επίσης Πιστοποιημένος Χειροπράκτης (COMT) με ειδική διάκριση από την North American Institute of Manual Therapy (NAIOMT). Διαθέτει επίσης Πιστοποιήσεις των CMPT και CSCS. Επιπρόσθετα, ο Dr. Euaparadorn είναι Πιστοποιημένος Θεραπευτής Σκλήρυνσης κατά Πλάκας (MS) και Πιστοποιημένος LSVT BIG Θεραπευτής για ασθενείς με Νόσο Πάρκινσον. Έχει εργαστεί στο Mount Sinai Medical Center, όπου ειδικεύτηκε σε παθήσεις της Σπονδ. Στήλης και Ορθοπεδικές Κακώσεις. Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ του New York Chapter of Spinal Cord Injury. Υπήρξε ο διευθυντής του Raymond Naftali Center που παρείχε υπηρεσίες Φυσικοθεραπείας, Εργοθεραπείας και Λογοθεραπείας στην Νέα Υόρκη (Η.Π.Α).

  Σήμερα εργάζεται ως Καθηγητής στο Touro College όπου είναι αναπληρωτής διευθυντής του Διδακτορικού Προγράμματος της Φυσικοθεραπείας. Είναι επίσης Επίκουρος Καθηγητής στο Hunter College και στο Columbia University (Διδακτορικά Προγράμματα). Διδάσκει Ορθοπεδική, Κακώσεις Σπονδυλικής Στήλης & Νωτιαίου Μυελού και Μυο-σκελετικές Διαταραχές. Ο Dr. Euaparadorn έχει επίσης παρουσία σε εγχώρια και διεθνή Συνέδρια όπου παρουσιάζει την ερευνητική του δράση σχετικά με τις Μυο-σκελετικές Διαταραχές και την Αποκατάστασή τους.

  Οι Συμμετέχοντες

  Τις εργασίες του Workshop μπορούν να παρακολουθήσουν: ΦυσικοθεραπευτέςΕργοθεραπευτέςΟρθοπεδικοίΝευρολόγοιΦυσίατροι και άλλοι ενδιαφερόμενοι σχετικά με το θέμα.

  Οι Συμμετέχοντες θα λάβουν:

  • Σημειώσεις του Workshop (Αγγλικά)
  • Πιστοποιητικό Παρακολούθησης υπογεγραμμένο από τους εισηγητές: Dr. Schreyer & Dr. Euaparadorn

   

  Μπορείτε να δείτε την Ανακοίνωση του Workshop εδώ.
  Μπορείτε να εγγραφείτε στο Workshop συμπληρώνοντας τη Φόρμα Εγγραφής που θα βρείτε εδώ.

   

  Leave a reply →

Photostream