• 08 ΔΕΚ 15
  • 0
  ΕΝΕΣΕΙΣ ΟΖΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑ

  ΕΝΕΣΕΙΣ ΟΖΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑ

  Πολλές μελέτες δείχνουν πως μια ένεση όζοντος στο γόνατο μπορεί να απαλύνει τον πόνο και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής για τα άτομα με οστεοαρθρίτιδα στο γόνατο.

  «Όταν είδα τα αποτελέσματα έμεινα έκπληκτη»,

  δήλωσε η Βιρτζίνια Fernandes Trevisani, PhD, από το Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο, η οποία παρουσίασε τα πόρισματά της στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ρευματολογίας (ACR) στην Ετήσια Συνέλευση 2015. 
«Το όζον αναστέλλει τις προσταγλανδίνες, τις κυτταροκίνες και μειώνει το οξειδωτικό στρες», είπε στο Medscape Medical News.
«Για πολλά χρόνια χρησιμοποιούνταν στην Ευρώπη στη θεραπεία του καρκίνου, του AIDS, της τερηδόνας, της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και σε μια ποικιλία άλλων μυοσκελετικών και άλλων παθήσεων. Ωστόσο, ακόμα δεν εχει δεν εγκριθεί για κλινική χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπάρχουν όμως πολλές μελέτες σε επίπεδο case report στην οστεοαρθρίτιδα», εξήγησε .
Όταν διάβασε τη βιβλιογραφία ήταν δύσπιστη,”Φαινόταν πολύ καλό για να είναι αληθινό”, όπως χαρακτηριστικά είπε και για να ελέγξει τους ισχυρισμούς , μαζί με τους συνεργάτες της το δοκίμασαν σε 98 άτομα 60-85 ετών, οι οποίοι πληρούσαν τα κριτήρια για την οστεοαρθρίτιδα του γόνατος.
Οι ερευνητές έκαναν σε ασθενείς έγχυση μείγματος όζοντος – οξυγόνου 10 mL μία φορά την εβδομάδα για 8 εβδομάδες και σε άλλους ασθενείς, οι οποίοι χρησίμευσαν ως ομάδα ελέγχου, ενέσεις αέρα.

  Κατά την έναρξη, η ηλικία, το φύλο, ο πόνος, η δυσκαμψία της άρθρωσης, η σωματική δραστηριότητα, η λειτουργική δραστηριότητα και οι συναισθηματικές πτυχές ήταν παρόμοιες και στις δύο ομάδες.

  Στις 16 εβδομάδες, ο πόνος, η λειτουργικότητα, η γενική υγεία, και η ποιότητα ζωής ήταν σημαντικά καλύτερες στην ομάδα του όζοντος από ότι στην ομάδα ελέγχου.
«Έχει εξαιρετικά αποτελέσματα,” είπε η Δρ Trevisani.
Σε μερικές δοκιμές προέκυψαν διαφορές απο την πρώτη κιόλας εβδομάδα ενώ στις περισσότερες από την τέταρτη εβδομάδα.
«Τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά», δήλωσε ο Τζέιμς Udell, MD, από την Ομάδα Αρθρίτιδας στη Φιλαδέλφεια, ο οποίος συντόνισε τη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε μετά από μία ομάδα ACR.
«Γνωρίζουμε ότι το όζον μπορεί να είναι αντι-φλεγμονώδες και αντιοξειδωτικό, αλλά δεν ήμασταν σίγουροι για το πώς ήταν στην έγχυσή του», είπε. «Πάντα ψάχνω για κάτι που μπορεί να συνεισφέρει στο κοινό για να το κάνει να αισθανθεί καλύτερα.”

  Αμερικάνικο Κολέγιο Ρευματολογίας (ACR) 2015 Ετήσια Συνάντηση Παρουσιάστηκε 8 του Νοέμβρη 2015.
  Leave a reply →

Photostream