• 20 ΜΑΡ 15
  • 0
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΗΣΣΑΡΑΚΗΣ

  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΗΣΣΑΡΑΚΗΣ

  O Δρ. Γιώργος Βησσαράκης είναι Φυσίατρος με εξειδίκευση, με κλινική και με ερευνητική εμπειρία στην αντιμετώπιση του χρόνιου μυοσκελετικού πόνου, των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης, στην ορθοπαιδική και νευρολογική αποκατάσταση καθώς και στην αθλητιατρική τραυματολογία.

  Έχει μετεκπαιδευτεί στο τμήμα Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης του Royal National Orthopaedic Hospital (Λονδίνο, Αγγλία), στο τμήμα Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού (National Spinal Injury Centre) του Stoke Mandeville Hospital (Aylesbury, Αγγλία), στο τμήμα Ιατρικής Αποκατάστασης Βρετανικού Υπουργείου Αμύνης (Headley Court, Epsom, Αγγλία) και στην Μονάδα Φυσικής Αποκατάστασης Αναπήρων (Queen Elizabeth National Spinal Injuries Unit) του Southern General Hospital (Γλασκώβη, Σκωτία).

  Έχει εργαστεί ως έμμισθος επιμελητής στο τμήμα Ιατρικής Αποκατάστασης και αθλητικών κακώσεων του Royal National Orthopaedic Hospital καθώς και στη μονάδα νευρολογικής αποκατάστασης του Wellington Hospital του Λονδίνου. Επιπλέον έχει εργασθεί ως διευθυντής του τμήματος φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης της Ευρωκλινικής Αθηνών, ως προϊστάμενος του ιατρικού τμήματος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ως Διευθυντής του τμήματος Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ.

  Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη διαλειμματική οσφυϊκή αποσυμπίεση στην αντιμετώπιση παθήσεων της αυχενικής και οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, τη διερεύνηση της δράσης των κανναβιοειδών στη θεραπεία της σπαστικότητας και του χρόνιου πόνου σε ασθενείς με κακώσεις του βραχιονίου πλέγματος και του νωτιαίου μυελού, την αντιμετώπιση της σπαστικότητας σε ασθενείς με μυϊκή υπερτονία ή σπαστική παράλυση λόγω βλάβης του κεντρικού κινητικού νευρώνα (αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, σκλήρυνση κατά πλάκας και εγκεφαλική παράλυση) και την κλινική ηλεκτρονευρομυογραφία. Έχει επίσης ερευνήσει τη χρήση της μεθόδου Bier’s blocks για τη θεραπεία της αντανακλαστικής συμπαθητικής δυστροφίας (αλγοδυστροφίας) και της χρόνιας καυσαλγίας (σε συνεργασία με το τμήμα αποκατάστασης του Royal National Orthopaedic Hospital, University College London). Σαν αποτέλεσμα έχει πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό επιστημονικών δημοσιεύσεων και ανακοινώσεων σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

  Είναι μέλος της Παγκόσμιας Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, της Παγκόσμιας Ένωσης Τραυματικών Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού, της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αθλητιατρικής, της Αμερικανικής Εταιρείας Ηλεκτροδιαγνωστικής Ιατρικής, του Αμερικανικού Κολέγιου Αθλητιατρικής, της Βρετανικής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, του Βρετανικού Ινστιτούτου Μυοσκελετικής Ιατρικής, της Βρετανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, της Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης και της Αθλητιατρικής Εταιρείας Ελλάδος.
  Είναι στέλεχος και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Πανελληνίου Δικτύου Παθήσεων Σπονδυλικής Στήλης (Back Care network) και Επιστημονικός Διευθυντής του κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Φιλοκτήτης.

  Leave a reply →

Photostream