Με τον όρο άκρα χείρα φωτογραφίζουμε στο ανθρώπινο σώμα την περιοχή του καρπού μέχρι και τα δάχτυλα του χεριού.

Οποιοσδήποτε πόνος ή δυσφορία στον καρπό και στην ευρύτερη περιοχή της άκρας χείρας μπορεί να υποδηλώνει παθολογία.

Συχνότερες παθήσεις εκτός από τα κατάγματα σκαφοειδούς που είναι τα συνηθέστερα ύστερα από πτώση, είναι το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα και το σύνδρομο De Quervain.

Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα είναι μια κοινή αιτία πόνου στον καρπό που μπορεί να εκδηλωθεί με πόνο, καύσο, μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα στην παλάμη, στον καρπό, στον αντίχειρα ή και στα δάκτυλα.

Το σύνδρομο De Quervain είναι η επώδυνος φλεγμονή του ελύτρου και των τενόντων που κινούν τον αντίχειρα. Οφείλεται σε επαναλαμβανόμενες κινήσεις του αντίχειρα άρα κατατάσσεται στα σύνδρομα υπέρχρησης.

Στην ΕΓΕΡΣΙΣ μετά την κλινική εξέταση από τον φυσίατρο και τον απεικονιστικό έλεγχο μέσω ειδικού διαγνωστικού υπερήχου ξεκινάει η φυσικοθεραπεία που έχει ως σκοπό την μείωση του πόνου, της φλεγμονής και τυχόν οιδήματος στην περιοχή.

Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση αναλγητικών ρευμάτων ηλεκτρικού μυϊκού ερεθισμού και εξειδικευμένων θεραπευτικών μέσων όπως το HUMAN TECAR και του HILTERAPIA που βοηθούν στην αύξηση μεταβολισμού και ενέργειας τοπικά στην περιοχή.

Ειδικές αναγεννητικές θεραπείες μπορούν να πραγματοποιηθούν από τον φυσίατρο στην ΕΓΕΡΣΙΣ με τη βοήθεια του ειδικού διαγνωστικού υπερήχου για την καλύτερη και ακριβής έγχυση ουσιών τοπικά.